mercoledì 2 luglio 2014

ROMANO CECCATO


RISI E BISI
Piato del Doge (del 25 april)

Se i risi e bisi ti te vol gustar
speta la stagion giusta e no sbaliar,
varda che i sia bei freschi, e le so bandane
tute crocanti, dolçi, verdi e sane,

parché svodàe dai bisi in 'na tarina,
lavàe e cuzinàe un poco prima,
le vien passàe col so passa-verdura
par far su na cremeta verde scura.

Métela da parte e daghe na scotada
ai bisi, sensa far na spapolada,
fa un desfritin de segola, pocheto,
co ogio e buro, e gabi un bon brodeto,

po' tosta e smissiael riso pian pianelo,
fin squasi al dente ti te lo tiri, quelo,
butaghe, dopo, de le bandane el pocio
ghe manca poco poco, quindi... ocio:

no i va sugai come un comun risoto
ma "a l'onda" i va servii, e co un bon goto!


"El Sil" n.6-2014



Ricetta tratta da da "A tola co i nostri veci" di Mariù Salvatori de Zuliani, FrancoAngeli, Milano 1998, pag. 63.